Gå til hovedindhold

Dagligdagen på Solgaven

Hverdagen på Solgaven Næstved byder blandt andet på hygge, håndarbejde og motion. Læs mere her, hvad vi kan tilbyde.

En beboer der sidder og nyder en kop kaffe og en småkage ved et grønt bord med en blomst på bordet i vinterhaven.

Indhold

  Solgaven Næstved er opført i stueplan og byder på vinterhave, pejsestue, café, kiosk, aktivitets- og motionsområde, frisør, omsorgstandpleje, køkken og kontorer. 

  Solgaven er placeret i naturskønne omgivelser i Næstved, og har et stort haveanlæg. Et af Solgavens varetegn, er den skønne vinterhave man møder, når man kommer ind. Den er et akustisk rum med frodige planter, en fuglevoliere, et piblende vandbassin og hyggekroge. I servicearealerne er der ledelinjer i gulvene, og der er et gelænder rundt i områderne. Der er på Solgaven skabt et oplevelsesrigt, varieret og sansestimulerende miljø idet der bevidst er arbejdet med forskellige lofthøjder, af forskellige materialer, der sammen med en blanding af hårde og bløde vægoverflader giver beboerne/daggæsterne en fornemmelse af rummene. Solgavens pejsestue er også et samlingspunkt i hverdagen.

  Det er svært at finde en undskyldning for ikke, at få rørt sig på Solgaven. Der er en masse forskellige redskaber at vælge i mellem som fx cykler, trapper, løbebånd og meget mere. Sammen finder vi de redskaber, der passer til dig og dine muligheder. Og hvis du har mere energi, har vi 3 gange om ugen også gymnastik, der naturligvis også tilrettelægges, så alle kan deltage.

  Der er ansat personale Solgaven, der står for træningen. Du kan også sætte dig i massagestolen og blive masseret godt igennem. 

  Når vejret er til det, kan du også vælge at få en cykeltur i det fri på Solgavens dobbeltcykel. Der er mange, som nyder den friske luft og alle duftene i naturen.

  Aktivitetsområdet bobler overalt af hobby- og håndarbejde i alle dagtimerne og mulighed for hygge og socialt samvær om aftenen. 

  Alle aktiviteterne planlægges ud fra beboernes ønsker og muligheder. Der laves mange forskellige aktiviteter, som fx at strikke, væve, male, kurveflet, foredrag - eller hvad du kunne tænke dig.

  Beboerne kan hver dag følge med i nyhederne, hvor der er højtlæsning af avisen. Hvis du har lyst til at gå på internettet, har vi computere med talesyntese og et forstørrelsesapparat, der kan vise tekst og billeder på en storskærm.

  Der kommer også dagligt brugere fra lokalområdet i Synsnet og Ungetilbuddet. De er også en del af Solgavens dagligdag og bringer ekstra liv og aktiviteter ind i huset.

  Vinterhaven er et akustisk rum med frodige planter, en voliere og et vandbassin.

  Det betyder meget, at der er mulighed for at opretholde et socialt liv. Der tilbydes aktiviteter alle hverdage formiddag og eftermiddag. Af tilbud kan nævnes gymnastik, oplæsning, filmaften, banko, mulighed for gudstjeneste en gang om måneden, musik og quiz samt gå og cykel ture. Solgaven har også frivillige tilknyttet. Det er vigtigt, at vi kan tilbyde muligheder, så der er mulighed for at få en indholdsrig og varieret hverdag.